en liten skrutt, men samtidigt vuxen

Ibland, vissa dagar, får jag världens panik. En känsla som inte går att beskriva. Jag sätter mig ner, börjar skissa på en budget som jag måste hålla för att mina barn ska kunna få mat på bordet och kläder. Jag kastar bort det och börjar googla på utbildningar utomlands, för jag vill passa på att resa och se vad som egentligen är andra länder. För jag har noll koll om andra länder. Det enda jag vet är vad som sägs på geografilektionerna och på nyheterna, men jag har ingen egen syn på vissa länder.

Samtidigt som jag vill vara ung, se världen och göra allt som jag någonsin drömt om. Så vill jag utbilda mig, jobba och hitta min drömman. Vi ska ha ett vackert, stort, hus med en golden retriver och barn. Och massvis med ljus.

Jag är nitton år gammal. Räknas som vuxen men känner mig som en liten skrutt. Nitton år. Alltså det är ingen ålder ens. Precis tagit studenten, får inte gå på bolaget, och kan fortfarande inte koka kaffe.

Nitton år. Jag tycker själv att jag har gjort mycket, mycket som jag är stolt över, saker som jag vill "hänga i julgranen" och berätta för mina barnbarn. Och andra saker ser jag tillbaka på och skrattar och skäms.

Så ibland, måste jag sätta mig ner då jag får dessa "panikattacker" (jag vet inte riktigt vad jag ska kalla det för) och intala mig att jag är ung. Jag är i den åldern då jag ska se mig runt, se vad som verkligen finns. Försöka komma underfund om vad som är JAG. Vad JAG vill göra och vad jag kan.

Just nu behöver jag tid för att se mig om och känna efter vad jag verkligen vill. Därför känns det fruktansvärt underbart att på lördag, yes på lördag, sätter jag mig på ett plan och åker. Åker över det där stora blåa havet som man sett på kartorna på geografilektionerna. Till landet som alltid blir attackerad först av aliens och landet där drömmarna slår in.

När jag befinner mig i USA, ska jag inte bara utbilda mig till bartender. Jag ska även lära känna mig själv och fundera på mitt eget liv med mina egna beslut. Vad jag verkligen vill göra, hur jag egentligen vill ha det.

Gillar

Kommentarer