efter regn kommer sol

i mitt huvud, Åsikter

Tror jag ska börja med detta, att kliva upp tidigare än vad som krävs enbart för att kunna klä mig mysigt och sitta framför Nyhetsmorgon med akustisk musik spelandes. Fast samtidigt inte, inatt hade jag verkligen behövt sova längre, kunde knappt somna inatt. Vet ni varför? För att jag är så fruktansvärt lycklig.

Jag känner att "proppen" har åkt ut och jag känner mig faktiskt hemma här i Umeå. Min lilla lägenhet är mitt hem och här ska jag leva, inte för evigt men just nu. Och allt som kändes tungt börjar lätta. Jobbet, kändes faktiskt rätt tungt ett tag. Träffade min gamla "rommie" igår och vi pratade om mitt jobb en hel del eftersom jag bodde med henne då jag började jobba här. Vi sa det, att från början var allt svårt, jag kunde och visste inte så mycket om vad jag höll på med. Gick trots allt från att hålla på med reservdelar till rotortiltrar, till att jobba i EN AV DE FINASTE butikerna där vi enbart sysslar med World Class Service. Så såklart kände jag lite malplacerade till en början, men sakta men säkert så började lilla "flatabon" sälja mer och mer (vet fortfarande inte hur jag kan vara så bra) statistiken blev bättre och jag började känna mig mer hemma på jobbet. I somras när jobbet började räta upp sig, fick jag mig min alldeles egna lägenhet. Som är helt perfekt för mig. Men ändå, det var något som fattades. Jobbade hyfsat, några dagar i veckan annars satt jag mest hemma. Ingen annan var ju ledig ?


Jag ville ge upp, åka hem eller flytta. Självkritisk som jag är så kände jag mig inte tillräckligt bra på det jag höll på med. Även om statistiken och personerna runtomkring mig sa annat. Men varför inte bara åka hem, flytta in hos mamma och pappa, mat serverad på bordet och jobba på jobb som jag kan utan och innan. Det är enkelt. Men fan vad jag hatar enkelhet.


Krigade på och satte upp ett mål att åtminstone vara kvar en sommar till i Umeå. Tänkte " om det är så mycket människor som bor här så är nog inte Ume så illa ändå". Höll lågan uppe, försökte göra det bästa av situationen. Umgås mer med bra vänner när jag var ledig istället för att "slösa" tid på Tv:n (ok, finns riktigt bra serier som jag vill kolla mer på hehe). Där måste jag faktiskt få inflika en sak, att utan en av mina kollegor som blivit en av mina bästa vänner (och hennes familj är min lilla familj här i umeå) så hade jag absolut inte varit kvar här. Hon är en sån där människa som accepterar en för de konstiga sakerna man säger och gör. Hon skrattar högt och ofta. Alltid tillsammans. Vi vill båda samma sak här i livet. Vi är en perfekt matchning tillsammans. Samt att vi är en sjukt snygg kombo, lite lik är vi också! Fick nästan en kram av hennes morfar när han var in i butiken.


I alla fall, vilken tur att jag krigade på. För kort därefter blev allt annorlunda. Jag fick kliva upp några steg på jobbet så är nu tillfällig butikschef, jag har rekryterat nya tjejer, sålt över en halv miljon i underkläder dessutom (citat min farfar 80 bast " jaså, man kan sälja sånt också!" yes, tydligt det farfar). Är fortfarande Ambassadör och ska snart iväg till Holland igen. På sidan om jobbet så har jag börjat gymma på ett jättefint gym (tvärtom Popeye i Strömsund), fått större vänkrets och det bara kommer mer och mer roliga saker som jag vill göra och jag har börjat insett att livet är bra. Och att Umeå är en bra stad, slaskigt och blåsigt men det får man ta. Vill också inflika en till sak, att det är okej att inte orka. Från början då jag inte kände mig hemma var mer eller mindre mitt eget "fel" jag hade aldrig någon energi till något annat än att jobba och sova. Nu när jag börjat prioritera annat, mig själv (låter mig själv vara trött och ledig) så har jag mer energi och mer vilja till att äta tacos och dricka te med mina tjejkompisar.


Med allt detta vill jag mest förklara mig, varför jag hört av mig dåligt eller kanske inte hört av mig alls. Från början tyckte jag att det var jobbigt att inte riktigt hitta hem och att vara förvirrade som en höna. Och nu har jag äntligen så många bollar i luften att jag känner mig lycklig. Jag trivs just nu, mycket ansvar på jobbet och privat samt mer eller mindre det viktigaste så har jag glada människor runtomkring mig, både "gamla" vänner och nyfunna vänner.


Kram.


Gillar

Kommentarer

Swag
,
Härligt Emma. Du är värd allt fint❤️
borgemma
borgemma,
Bästa du ❤️
nouw.com/borgemma
Sofie,
Du ska veta att du är otroligt saknad av mig <3
missofie.com
borgemma
borgemma,
och jag saknar dig såå mycket! röstar på en tjejkväll framöver <3
nouw.com/borgemma
Stefan
,
Har du haft inflyttningsfesten? 😃
borgemma
borgemma,
Jajemen 😎
nouw.com/borgemma