Det är inte meningen att jag ska läsa vidare

i mitt huvud, photo

"Det är verkligen inte meningen att jag ska läsa butik-och inredningskommunikation.."

Det sa jag igår till min mamma, för just nu har jag sumpat den chansen och får vänta tills nästa år om jag nu känner att det är det jag vill göra. Jag kan börja från början med att berätta för er mina läsare:

Innan 15 april iår skulle man ha sökt till högskola, jag sökte då fastighetsmäklare i Gävle och denna utbildning butik och inredningskommunikation i Kalmar. Såklart några andra utbildningar. Och något som är typiskt mig är att inte riktigt läsa på om utbildningarna. hehe... Jag har en tendens att läsa rubriken och sedan höfta mig igenom resten.. Så jag ställde mig i lite olika bostadsköer i olika städer, även städer som jag bara vill flytta till också ( exempelvis Örnsköldsvik som det lutar åt nu).

Tiden gick och jag tänkte inte så mycket mer på utbildningarna jag hade sökt, jag åkte på studentkryssning träffade nya vänner och bokade en resa till Turkiet med ett härligt gäng. Den 17 maj skulle vi åka till Turkiet, den veckan hade jag fullt upp på dagarna då jag gjorde bort ALLT skolarbete så jag skulle slippa pressen då jag var på semester (gjorde bort ALLt, stolt!) Samma vecka fick jag mejl från butik och inredningsskolan där det stod " kom ihåg arbetsproverna" Vilka arbetsprover undrade såklart jag, så jag läste på och insåg att jag hade 3 dagar på mig att göra 4 stora uppgifter istället för 3 veckor ( som alla andra som hade läst på fick) och de skulle vara inskickad senast söndag 17 maj. Så när allt skolarbete var klart så började jag med dessa uppgifter, tiden fanns inte till att göra något som jag blev nöjd med utan uppgifterna fick bli halvdana.. Men jag tänkte att jag kunde skicka in och se hur det blev. Jag förstod att det skulle finnas personer som jobbat livet ur sig och lagt ner sjukt mycket tid på dessa arbetsprover. Men jag skickade in arbetsproverna och insåg att jag ställt mig i fel bostadskö, fel stad... Det var Växjö... Så bara å ställa sig där!

Jag åkte till Turkiet, blev matförgiftad och blev mer eller mindre sängliggandes i 4 dagar, har reklamerat den resan dessutom. Kom hem lämpligt till att allt med studentveckorna började. Mösspåtagningen, ölbrännbollen och köpmanna här i ström, veckan efteråt fortsatte studentfirandet med vett och etikett utbildning, poängjakten (vinst till min klass) och en massa festligheter.

Den 8 juni, måndagen våran sista vecka. Alla som står mig nära vet hur jobbig den dagen var för mig. Balen var på tisdagen och han som skulle spela kunde inte så vi som satt i balkommitén fick ringa runt, till alla somhade musikkompetens typ.. Jag satt och gjorde mina naglar i cirka 3h med telefonen på högtalare och prata med de andra om hur vi skulle rädda balen. Allt löste sig som tur var, men helt ärligt så var det ingen rolig dag.. Tisdagen kom och jag klev upp 08:00 och solade, duschade, fixade håret, sminkning och försökte rädda min egen bal så gott som möjligt. Onsdagen sov jag bort och klev tillslut upp för lite middag, födelsedagsfirande, flakfixning mm.. Torsdagen kom och jag var uppe före tuppen själv. Champagnefrukost, kyrkan, skolan, höll tal, åkte flak till halv 5 åkte och åt middag, festade osv.

På torsdagnatt åkte jag hem till mamma och pappa, jag satte mig ner och slappnade av. Vilket jag inte skulle gjort för jag blev klappförkyld. Och idag 1v efter min student är jag fortfarande riktigt förkyld. (1 vecka sen min student !?!?!?!?)

I alla fall så har jag varit allt utom pigg den senaste veckan och igår kände jag mig pigg nog att ta tag i vissa saker, exempelvis min mejl. Skulle mejla pappa några saker och insåg då när jag loggade in att när jag rensade min telefon så har mejlen slutat kommit till telefonen så jag hade många,många missade mejl.

Ett mejl som jag hade missat, som fick mig att bryta ihop. Jag hade kommit vidare på mina arbetsprover. Lärarlaget hade godkänt dem och ville att jag skulle komma på en intervju där de frågar om mitt intresse till inredning mm. Fyfan vad glad jag blev då! Kan ni tänka er? På tre dagar gjorde jag något så bra att utbildade inredare godkände dem!! Men det där mejlet kom 8 juni, och som jag redan har skrivit var då allt började. Då all stress och den bästa veckan började. Sen blev jag sjuk, dålig ursäkt jag vet. Men som sagt trodde jag att mejlen kom till telefonen så jag reagerade inte att jag skulle gå in och läsa mina mejl. Så... jag missade min intervju dag med EN DAG. Den var alltså i tisdags den 16 juni. Så igår då jag upptäckte mejlet ringde jag till hon man skulle kontakta men fick inget svar. Skrev då ett sms (som hon sa på telefonsvararen att man skulle göra om man ville kontakta henne) men fick inget svar då. Och de visade sig att jag i första början stod i rätt bostadskö, alltså i rätt stad. Det var Kalmar jag hade sökt till, men finns även i Växjö.

Men, just idag är jag fortfarande less över att jag inte hade kollat min mejl. Men var/är ändå så förkyld så resan hade inte varit uppskattad. Så jag får försöka glädjas att jag kom vidare med mina arbetsprover vilket jag inte trodde att jag skulle göra!!! Och om jag känner att jag fortfarande vill gå detta så får jag söka igen nästa gång. Vill även passa på att tacka alla som svarade på frågor angående butiken som jag ritade upp och fiket. Det var riktigt snällt av er att ge så bra svar på kort tid! och speciellt tack till pappa och mamma som hjälpte mig att inte bryta ihop och att skanna in allt i A3 osv. Ni är bäst ❤

​Här var en av de 4 uppgifterna jag gjorde. Alla bilder har jag iscensatt själv och tagit själv. Som sagt så var inget riktigt genomtänkt men blev ändå godkänd. Så tänk er om allt var genomtänkt!? 

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, jag är stolt över mig själv men samtidigt arg att jag glömde kolla mejlen. Så jag lär nog aldrig glömma det igen. 😉 Jag fick höra på min student av en kvinna som sa " du kommer gå långt" och det vet jag. Så bara ta nya tag, släppa detta och leva ut. 

Puss och kram, nu ska jag bli frisk! och kolla min mejl. 

Gillar

Kommentarer